

Txerriak orojaleak dira, beraz elikatzeko errazak dira, baserri askotan sukaldeko hondarrak beren elikaduraren parte dira eta askatasunean beren kumeak jatera iritsi dezakete.
Txerriak goi-guruina ez duten ugaztun bakarrak dira, horregatik bustitzen dira sarritan,bereziki klima beroetan. Ez badira nahikoa bustitzen bere azala gaiztu daiteke,eta askotan baserritan ur garbirik ez dutenez lokatzean nahiz ximaurrean bustitzen dira,horregatik deritzaie txerri pertsona zikinei,berez izengoti injustoa txerriendako.
Oso usaimen ona dute, eta Europako herrialde askotan trufak aurkitzeko erabiltzen dira.
Txerri arraza Euskal Herrian
Txerriak bizantziarren garaian atzerritik ekarri zituzten penintsulara, tokiko basurdeekin elkartuz.
Iberiar Penintsulako txerri ezberdinak sailkatu zituzten, Euskal Herrian nafar baztandarra nagusi izanik.


Sarrera hau txerriena da gure gustokoak direlako; jarraian ordean beste hainvat animaliri buruzko informazioa erakutsiko dizuegu.
ResponderEliminarEspero dugu zuen gustokoa izatea eta horrekin batera gauza berri ugari ikastea gure blog-aren laguntzaz.
a mi me gusta Elias, solo por su nombre y creo que estoy llena plenamente de amor... si te gustaria conocerme, sigamos con nuestra relacion, te lo ruego.
ResponderEliminar